SFF13: Alla betyg och recensioner

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL 2013

Fruitvale Station 2

I söndags stängde biograferna för den här gången och årets filmfestival i huvudstaden är nu över. Men inte sörjer vi för det – det har varit roliga nästan två veckor med massor av spännande film från olika länder, filmskapare och kulturer. Här ges en sammanställning av de 17 filmer vi har sett och skrivit om, vars recensioner du hittar nedan. Mycket nöje, och visst har längtan inför att vara tillbaka nästa år redan börjat komma krypandes!

5 stjärnor DYLPC

4 stjärnor DYLPC

3 stjärnor DYLPC

6 tankar på “SFF13: Alla betyg och recensioner

 1. Jag ligger på väldigt snarlik nivå vad gäller samtliga filmer på listan som även jag har sett (har sett 8 st här).

  12 Years a Slave och Mud är bägge på den nivån även för mig – framför allt den förstnämnda som jag har mer färskt i minnet! Mud är fantastisk också även fast jag gillar Take Shelter ännu ännu mer till och med. :)

  Den jag skulle placerat ett snäpp högre är faktiskt Bluebird som jag fick riktig feeling för – främst tack vare stämningen i miljöerna som återigen får mig att tänka på Twin Peaks och mina hemmiljöer.

  Den film jag skulle flyttat ner ett snäpp är Breathe In. Den var riktigt bra på alla plan utom händelseutvecklingen som trots sin nödvändighet kändes lite väl ”bra” för att vara sann. Allt som kunde hända hände också, kändes det som. Men mycket stark film i övrigt!

  Ska försöka kolla in recensionerna också.

  • Gillar kanske Take Shelter ett litet snäpp mer jag också, dock väldigt jämnt. Två fantastiska mästerverk är det!

   Bluebird gillade jag men kände att den inte nådde riktigt ända fram ändå, vet inte varför riktigt, har svårt att peka på någon stor svaghet egentligen. Tänkte också på Twin Peaks med sågverket där!

   En fyra på Breathe In är en medvetet generös betygssättning från min sida. Hjärnan säger tre men magen, hjärtat, eller vad det nu är som känner något, säger fyra :) Guilty pleasure är väl att ta i, men lite åt det håller är det.

   • Ja, jag vet att det nämndes i recensionen att den inte lyfte tillräckligt starkt ur det lågmälda upplevelsemässigt eller nåt sånt. Tror det är därför jag gillar den mer, då jag var i ett läge då jag verkligen uppskattade att den bara vaggade på i vardagskänsloläge utan att riktigt ta sig nån annanstans. Jag kände att det så sällan görs såna filmer som medvetet håller nere med allting och det var skönt för mig just då.

   • Uppskattar vanligtvis det också, så ja, fortfarande oklart vad det var. Kanske bara var jag som var i fel sinnesstämning :) Men som sagt, gillade den i stora delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s